Iedereen kan leren autorijden!

Rijschool Venkol is er van overtuigd dat ook mensen met een beperking goede automobilisten kunnen worden. We  zijn hiervoor gecertificeerd en richten de lessen in op de behoeften van onze leerlingen. Met een rustige en geduldige leerstijl coachen we de leerling succesvol richting het behalen van een rijbewijs.

Slechthorendheid of doofheid vormt voor het praktijkexamen geen probleem. Voor het examen geeft je instructeur dit aan bij de examinator, zocht voor hulpmiddelen en de examinator houdt hier rekening mee tijdens het examen.

Als je last hebt van concentratieproblemen, of je bent gediagnostiseerd met een stoornis in het autisme spectrum (bijvoorbeeld ADHD, ADD of PDDnos) dan dien je dit aan te geven op de Gezondheidsverklaring die je invuld op de CBR site en moet zonodig eerst een medische rijproef afleggen.

Rijschool Venkol hanteert in dit geval een basis rijopleiding van 20 lesuren, zodat je de rijproef goed kunt doen. Deze rijproef leg je ook af in de Renault Clio van rijschool Venkol. Een examinator beoordeelt of je je rijbewijs mag behalen. Daarna bepalen we de voortzetting van de rijopleiding.

Heb je een beperking en wil je je rijbewijs halen? Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier. Je kunt ook bellen; dan beantwoorden we al je vragen. Let wel, tijdens een rijles nemen wij de telefoon niet op .