Praktijkexamen

In overleg met je rijinstructeur bepaal je wanneer het praktijkexamen aangevraagd wordt. De rijinstructeur kan met het inplannen van het examen rekening houden met jouw agenda.

Je krijgt van rijschool Venkol een bevestiging via email van de datum en tijd van het praktijkexamen. Van het CBR. krijg je een aanmeldingsformulier. Dit formulier dien je mee te nemen naar het examen en in aanwezigheid van de examinator te ondertekenen vóór het afrijden. Dit punt is momenteel niet relevant.

Vóór het examen plannen we nog een uur rijles zodat je goed voorbereid op het examen verschijnt. Je mag tot het laatste moment zelf beslissen of je rijinstructeur mee gaat tijdens het examen.

 

Mee te nemen documenten naar het examen

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Het aanmeldingsformulier van het CBR
  • Een Gezondheidsverklaring via de site van CBR

Bekijk hier een filmpje van het CBR over hoe het praktijkexamen wordt afgenomen.

 

Geslaagd

Als je geslaagd bent worden de gegevens door de examinator doorgezonden naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). De volgende werkdag kun je een rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis in je woonplaats. Neem ook dan je legitimatiebewijs en twee pasfoto's mee. Het duurt ongeveer 5 werkdagen voor je het rijbewijs hebt.

 

Gezakt

De examinator bespreekt met jou en je rijinstructeur de punten waarop je gezakt bent. In overleg met je rij-instructeur bepaal je hoeveel lessen je nog nodig hebt voordat je een herexamen gaat doen. We vragen het examen zo snel mogelijk weer aan. Hier zal minimaal twee tot drie weken tussen zitten.

Kijk voor meer informatie op de website van het CBR: https://www.CBR.nl