Theorie cursus en examen

Eerst theorie- dan praktijkexamen

Om op te mogen voor het praktijkexamen moet je eerst het theorie examen hebben behaald. Dit mag je aanvragen vanaf het moment dat je 16,5 jaar bent. Je mag wel starten met rijlessen voordat je je theorie examen hebt gehaald maar je mag niet op rij-examen voordat je 17 bent.  

Rijschool Venkol raadt je aan om bij aanvang van de praktijkrijlessen ook te starten met de voorbereiding op je theorie examen. Ook omdat je van het begin af aan met alle verkeersregels te maken krijgt en dan je theoretische kennis in praktijk kunt brengen.

Onderschat de theorie niet! Het is taaie stof en veel details zijn van belang.

Theorie

Vanaf 03-3-2021 bied rijschool Venkol ook een Theorie cursus aan.

Je kunt zelf een boek of DVD aanschaffen. Let dan op, dat je de meest recente versie koopt. Als je een theoriepakket bij Rijschool Venkol besteld heb je altijd de juiste versie. 

De instructeur van Rijschool Venkol kan je altijd helpen als je vragen hebt over theorie. Rijschool Venkol biedt niet voor niets goede theorielessen aan. 

De theorie cursus is niet in het praktijk lespakket inbegrepen. Wel  kunnen we meer info. geven tijdens het kennismakingsgesprek

Ook boeken en DVD's zijn te bestellen bij rijschool Venkol. 

Verder ben je vrij om een snelcursus te doen, dit laatste raden wij niet aan. Het is duur, geeft geen enkele garantie van slagen en het werkt aleen op het korte geheugen waardoor je vervolgens veel meer praktijk uren nodig hebt.

 

Afbeeldingen afkomstig van www.rijles.nl